Список на затвореници на Голи Оток
  Објавено на
share

 ЕКСКЛУЗИВНО - ЛИНК на Список на од Голи Оток.

 
Десетици илјади југословени осудени и затворени на Голи Оток, подредени по азбучен ред. Секоја страна содржи по околу 16000 имиња. Јас ја проверив и најдов некои од луѓето кои биле осудени и лежеле и починале таму, ги има на списоците. Премногу е долга процедурата да се симнат сите списоци, но би ви препорачал оние за кои сте заинтересирани да ги даунлодирате за ваша архива а редакциите да ги симнат сите бидеејќи не се знае дали овој онлајн список ќе остане. Сепак се работи за историски податок. 
 
 
http://noviplamen.net/2013/12/25/16000-golotocana-po-spisku/КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани