Во Грција и Франција се бркаат од работа здравствени работници затоа што не сакале да се вакцинираат.
  Објавено на
share

Во Грција и Франција се бркаат од работа здравствени работници затоа што не сакале да се  вакцинираат. Greek health workers demonstrate over coronavirus conditions

Во Грција беа доделени скоро 6.000 суспензии на здравствени работници кои не се вакцинирани и работат во болници, во согласност со законот што стапи на сила на 1 септември, пишува Катимерини.

Претходно денеска, Комисијата за суспензии на Врховниот управен суд во земјата ги отфрли жалбите на лекарите, медицинските сестри и другиот персонал во болницата, со барање за суспензија на владината одлука.

Законот, кој стапи на сила првиот ден од септември, бара сите вработени во националниот здравствен систем да бидат вакцинирани против ковид или, доколку одбијат, ќе бидат суспендирани.

Веќе првиот ден беа изречени и предадени речиси 5.900 суспензии или се во фаза на предавање.

Посебна жалба за укинување на законот, поднесена од Панелнската федерација на вработени во јавните болници, ќе се разгледува на пленарната седница на судот на 8 октомври.

 

и во Франција https://www.aa.com.tr/en/europe/no-job-no-salary-for-unvaccinated-french-healthcare-workers/2312378
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани