Со која храна најдобро се лечи мамурлук, ЛЕК ЗА МАМУРЛУК И ОПРАВАЊЕ ПОСЛЕ БУРНА НОЌ.
  Објавено на
share

Со која храна најдобро се лечи мамурлук?

ЛЕК ЗА МАМУРЛУК И ОПРАВАЊЕ ПОСЛЕ БУРНА НОЌ.

Ја прекардашивте? Нит прв нит последен пат, проблем е во кревањето на нозе. Еве научно докажано со каква храна најдобро, најбзо и најздраво ќе го подигнете организамот и ќе го пресечете мамурлакот.

1.СУПА

soup

 

ПОСЛЕ МАМУРЛУК НЕМА ПОДОБРО НИШТО ОД СУПА, ДОМАШНА СО СИТЕ САЛТАНАТИ ВО НЕА

2. БАНАНИ

Image Source: 24Oranges.nl

ПРИ ЛОКАЊЕ НАЈГОЛЕМ АРЧ Е НА КАЛИУМОТ, ЗАТОА БАНАНИ А НОРМАЛИЗИРАЊЕ НА КАЛИУМОТ ЌЕ ВЕ КРЕНЕ

 

3.ВОДА

Знаеме дека е многу важно да пиеме вода, но внимавајте да не претерате –  ова се последиците – Kurir.mk

А ТРЕБА ЛИ ОБЈАСНУВАЊЕ - ЛОКАЈ!!!! ... ОТИ СЕ ДЕХИДРИРАТЕ КОГА СЕ АЛКОХОЛИЗИРАТЕ

 

4. СПИЕЊЕ

sleep

АЛКОХОЛИЗИРАЊЕТО Е ЛУКСУЗ, ЗАТОА ИМАЈТЕ ПЛАН ДА ГО ПРЕСПИЕТЕ ДЕНОТ, ПА ДУРИ И НАРЕДНИОТ, НАЈДОБРА РЕГЕНЕРАЦИЈА ОРГАНИЗАМОТ ПРАВИ КОГА Е ВО СОН

 

5. СЛАНИНА

bacon sandwich

МАЛКУ ПОДЕТАЛНО И ПООПШИРНО ВО ТЕКСТОТ ПОДОЛУ. 

 

АЈ СО ЗДРАВЈЕ, УМ ВО ГЛАВА И НЕ ТРЕБА ФАЛА

A study at Newcastle University, UK, found that the ultimate hangover remedy is in fact a bacon sandwich. A bacon sandwich has every known missing ingredient caused from drinking alcohol and can replace them in a short space of time. Chief among them are neurotransmitters that are necessary for optimal brain function. Bacon is very rich in protein, which is necessary for replenishing the chemicals which in essence are the carriers of messages between different brain cells. Because bacon is a food, eating it can also speed up the metabolism which helps shunt any remaining alcohol from the blood stream into the liver and kidneys where it can be expelled via urine. Bacon is also high in amino acids which are necessary for carrying nutrients to the brain where again, they are critical for optimal brain functioning.

The bread is rich in carbohydrates which get broken down by the acids in the bacon. After the carbohydrates are broken down they are converted to glucose which is basically brain food, helping to refuel a brain that has gone hungry after alcohol has caused it to starve for several hours.

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани