СПОЕН МОСТОТ ВО ОМИШ - градежен подвиг во Хрватска
  Објавено на
share

  СПОЕН МОСТОТ ВО ОМИШ

 

Не е кој знае колкава и каква веста, но сепак се работи за навистина градржен подвиг, како и каде е направен но и заради промашувањето на почетокот, кое брзо го корегираа. 

Хрватите да го правеа нашиот Кичево-Охрид, сега веќе ќе го реконструрираа со нов слој асфалт?!?!

Рака на срце, ја утнаа работата и мостот имаше промашување во калкулациите и не можеше да биде споен, но брзо реагирааа, коригираа и сега е направен/

 FOTO Spojen most u Omišu

Foto: Matko Begovic/PIXSELL


По изедначување на висината на двете страни, мостот сега е поврзан во една единица.

Мостот се наоѓа на кањонот на реката Цетина и поврзува два тунели - Омиш и Коморњак. Ќе биде дел од новиот експресен пат меѓу Омиш и Сплит.

Во тек се последните подготовки за свеченото отворање. Официјалното отворање на мостот треба да биде во четврток.

Погледнете ја големата фотогалерија.

 

 

 

 

 

 

  

  

  

  

  

 

  

  

  

 

 

 

  

  

 

 

 

  

  

  

  

 

 

  

  

  

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани