Мојата луда вистинска приказна
  Објавено на
share

ОД МАКСПАЛ ФРАНКЛИН @MAXPAULFRANKLIN

Мојата луда вистинска приказна

https://twitter.com/MAXPAULFRANKLIN/status/1777918962870718909


На 1-ви април, Tesla ја отклучи способноста за целосно самостојно возење за сите возила на Tesla во Америка.
 
Во момент на тешка состојба, во 2:00 часот следното утро, се најдов себеси како се борам со тешка дехидрација и ниво на гликоза во крвта од 670 поради дефект во мојата инсулинска пумпа. Немајќи слободно време, му се обратив на мојот Model Y за помош. Вклучувајќи ја новата функција Целосно самостојно возење со едноставно двоен клик на дршката на воланот, бев изненаден од резултатите. Без каква било интервенција, автомобилот вешто го мина 13 милји патување од мојот дом до собата за итни случаи VA, нудејќи ми да го паркирам автономно по пристигнувањето и дозволете ми да побарам итна медицинска помош.
И покрај тоа што претрпев благ срцев удар, ја напуштив болницата без ограничувања на мојот режим на вежбање, што е доказ за брзиот и ефикасен одговор олеснет од возилото и # 1 VA во Америка. Како сопственик на луксузни возила вклучувајќи ги Порше, Мерцедес, БМВ, Акура и Кадилак, недвосмислено можам да го прогласам Тесла за врвот на автомобилската иновација денес. Неговите способности за спасување животи во критичните моменти ја нагласуваат неговата супериорност.
Скокот од традиционалните возила до функционалноста за целосно самостојно возење на Tesla е како надградба од основен телефон на паметен телефон. Како жител на дом на соларна енергија, трошоците за енергија за последните 7000 милји беа минимални, заштедив скоро 1000 долари.
 
Му благодарам на Илон Маск за неговото лудо непредвидливо лидерство во унапредувањето на технологијата што е повеќе од само транспорт. Како некој што го дели местото на Илон „на спектарот“, особено ја ценам неговата посветеност на извонредност и иновација.
Тој длабоко влијаеше на нашиот свет и лично на мојот. Благодарам, Тесла, и благодарам, тим на медицинскиот центар Чарлс Џорџ ВА!
 
ImageImageImageImage
 КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани