БОБ РОС "РАДОСТA НА СЛИКАЊЕТО" Е МОЖЕБИ НАЈДОБРОТО НЕШТО ШТО СЕ ПОЈАВИЛО НА ТВ И КАКО ЕМИСИЈА И КАКО ЧОВЕК
  Објавено на
share

БОБ РОС "РАДОСТA НА СЛИКАЊЕТО" Е МОЖЕБИ НАЈДОБРОТО НЕШТО ШТО СЕ ПОЈАВИЛО НА ТВ И КАКО ЕМИСИЈА И КАКО ЧОВЕК

 

„Од преку 400 епизоди што ги направи за неговата Радост на Сликарството серија за која никогаш не земал плата.

 
"Ова е PBS“(ПАБЛИК БРОАДКАСТИНГ - ЈАВЕН ТВ СЕРВИС) , рече тој, „сите емисии се прават бесплатно.“ 
 
И иако добиваше преку 200 писма од обожавателите дневно, тој ги читаше сите.
 
Кога некои од вообичаените допишувачи ќе ги снемаше им се јавуваше само да се увери дека се во ред со нив. 
 
Тално му нудеа плата или донации но одбиаше „Не, благодарам, не ми треба плата, всушност целиот приходите од продажбата на моите слики се враќаат во PBS.“ И, „хммм не добив писмо од Бети во Ајдахо за некое време, мислам дека ќе и се јавам и проверете ја.“
 
Боб Рос, тоа е кој-А драгоцено национално богатство и олицетворение на
добрина, сочувство, емпатија и милосрдие“. 
 
 
 Bob Ross | Biography, Art, Death, & Facts | Britannica12 Reasons Why Bob Ross is a Better Artist than You Are | Muddy Colors

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани