DUNE филмски спектакл од IMAX размери на 20 октомври во Синеплекс!!!
Објавено на
DUNE филмски спектакл од IMAX размери на 20 октомври во Синеплекс!!!

 

 Филмот DUNE доживеа светска премиера на венецискиот филмски фестивал ( да, оној каде добивме за Пред Дождот) каде по проекцијата, "уштогљената" публика со 8 минунти оваации и аплауз на нозе го поздрави филмот, а филмската лритика е одушевена, но најважно и обичниот гледач, фановите кои го виделе.

Потоа Вилнев со екипата која игра во филмот замина за Париз каде на тамошниот Филмски Фестивал исто така доби стоечки овации а, веќе деновиве се одржува премиера и на фестивалот и во Њујорк. 

Премиерата, официјална за нас, обичните смртници е во октомври, а нашата маленкост ќе ја има честа да го проследи на 20 октомври во Синеплекс ( и не се грижите, веќе е извршена резервација на серверите на синеплекс, што значи - нема ни Харконените да можат да го спречат гледањето на најголемиот филмски спектакл на 21. век). За епиката и спектакуларноста на филмот -  го споредуваат со Господарот на Прстените. 

Но можам да ви пишувам  стотици страници есеи и впечатоци  од книгата која ја имам прочитано десетици пати, поточно најмалку 6 книги по десетици пати. Ја читав и како млад и како постар, истата возбуда ја носи. нејсе .... 

Ви го представувам вториот трејлер (првиот имаше преку 36 милиона прегледи) емитуван пред скоро време, колку да ви трепка во подсвеста, бидеејќи верувам дека е настан кој не се пропушта! 

Ако не сте ја прочитале еве ви подарувам линк, бесплатно, да го прочитате, ако не сте, иако сметам дека ова е општо цивилизациска култура да се знае и прочита ова дело, во ПДФ формат
 

DUNE book   ПДФ ЛИНК

 

А СЕГА ПЛАКНЕЊЕ ОЧИ
Venice Film Festival: "Dune" Premiere Red Carpet Rundown | Tom + Lorenzo

Timothee Chalamet & Zendaya Bring Their Fashion A-Game to 'Dune' Venice  Premiere (Photos) | 2021 Venice Film Festival, Dune, Timothee Chalamet,  Zendaya | Just Jared

Dune (2021) Premiere - Red Carpet | Biennale Cinema (HD) - YouTube

How Rebecca Ferguson faced her fears with Dune | EW.com
  Dune: Rebecca Ferguson discusses her experience of reading the original  novel

Dune: The giant sandworm, explained - Polygon
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани